Skip links

Verkeersrecht

Verkeersrecht

Bij Bak Advocatuur zijn we gespecialiseerd in het verkeersrecht, waar expertise en toewijding samenkomen. Als uw rijbewijs is ingevorderd door de politie wegens snelheidsovertredingen of andere verkeersovertredingen, sta ik voor u klaar. Met mijn ervaring kan ik namens u een klaagschrift indienen bij de rechtbank om uw rijbewijs eerder terug te krijgen, vooral in situaties waarin het cruciaal is voor uw werk of persoonlijke omstandigheden.

Bij Bak Advocatuur kunt u rekenen op professioneel advies en juridische bijstand, niet alleen bij invorderingskwesties, maar ook bij andere verkeersrechtelijke zaken. Neem gerust contact met mij op om uw zaak voor te leggen. Ik ben hier om u te helpen uw recht te laten gelden en de beste uitkomst voor uw situatie te bereiken.

Veelgestelde vragen

Een klaagschrift is een officieel juridisch document dat wordt ingediend bij de rechtbank om een beslissing aan te vechten, in dit geval de invordering van je rijbewijs door de politie. Het wordt gebruikt om de rechtbank te verzoeken het rijbewijs eerder terug te geven, vaak gebaseerd op persoonlijke omstandigheden zoals werkvereisten.

Om een klaagschrift in te dienen, moet je kunnen aantonen dat er gegronde redenen zijn om de invordering van je rijbewijs aan te vechten. Dit kan bijvoorbeeld worden ondersteund door bewijs van noodzaak voor je werk of andere dringende persoonlijke omstandigheden.

Na het indienen zal de rechtbank het klaagschrift beoordelen en een zitting plannen om de zaak te bespreken. Tijdens deze zitting heb je de gelegenheid om je argumenten mondeling toe te lichten en bewijs te presenteren ter ondersteuning van je verzoek om het rijbewijs eerder terug te krijgen.

De rechtbank kan besluiten om het klaagschrift toe te wijzen en je rijbewijs eerder terug te geven, vooral als ze overtuigd zijn van de geldigheid van je argumenten en de noodzaak ervan. In sommige gevallen kan de rechtbank echter besluiten om het verzoek af te wijzen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de zaak.

Hoewel het mogelijk is om zelf een klaagschrift in te dienen, kan het raadzaam zijn om een ervaren advocaat in te schakelen die bekend is met het verkeersrecht en het proces van het indienen van een klaagschrift. Een advocaat kan je adviseren over de beste strategie, je vertegenwoordigen tijdens de zitting en je helpen om een sterke zaak op te bouwen.

Kosteloos intakegesprek

Heeft u letselschade opgelopen? Neem dan contact op met Bak Advocatuur om een intakegesprek in te plannen. Dit is volledig vrijblijvend. Tijdens dit gesprek wordt uw zaak beoordeeld en wordt u nader geadviseerd. Als er een aansprakelijke tegenpartij is, dan kan de advocaat u gedurende het hele proces kosteloos bijstaan. Tijdens de intake legt de advocaat u uit welke schade u kunt verhalen en wat u van de advocaat kunt verwachten. Er wordt dan ook besproken welke stukken u bij de advocaat dient aan te leveren en wat het plan van aanpak is in de zaak. 

Vaste behandelaar

Vrijblijvend advies

Ervaren Advocaat

Aansprakelijk stellen

De eerste fase in een letselschadezaak is de vestiging van de aansprakelijkheid. Namens u wordt (de verzekeraar van) de tegenpartij aansprakelijk gesteld voor de door u geleden schade. Pas nadat de aansprakelijkheid is erkend door de tegenpartij, wordt de omvang van de schade vastgesteld. Deze fase kan gepaard gaan met (juridische) discussie(s). Bijstand door een ervaren advocaat is daarom noodzakelijk. Bij Bak Advocatuur bent u hiervoor in goede handen!

Vaste behandelaar

Vrijblijvend advies

Ervaren Advocaat

Voorschot

Nadat de aansprakelijkheid is erkend, dient de omvang van de schade vastgesteld te worden. Als slachtoffer (en eisende partij) is het aan u om uw schade aan te tonen en te onderbouwen. Dit kan lastig zijn waardoor het belangrijk is dat u een advocaat heeft die u hierbij kan adviseren en begeleiden. Het verzamelen van de benodigde onderbouwing kan veel moeite en tijd kosten. Daarom verzoekt de advocaat namens u om een voorschot op de schade bij de tegenpartij. Zo kunt u zich volledig focussen op uw herstel en komt u financieel niet klem te zitten!

Vaste behandelaar

Vrijblijvend advies

Ervaren Advocaat

Dossierstukken verzamelen

Om uw letselschadezaak tot een goed einde te kunnen brengen is het belangrijk om de benodigde onderbouwing te verzamelen. Namens u vraagt de advocaat uw medisch dossier op bij de artsen en therapeuten die u behandelen. Dit wordt (na uw goedkeuring) voorgelegd aan de medisch adviseurs in de zaak. Zowel de verzekeraar als de letselschade advocaat hebben eigen medisch adviseurs die de informatie zullen beoordelen en vaststellen welke klachten en beperkingen het ongeval teweeg heeft gebracht. Naast het medisch dossier dienen ook de schadestukken verzameld te worden. Bak Advocatuur stelt een schadestaat op waarin uw schadeposten overzichtelijk in kaart worden gebracht. De advocaat zal in overleg met u de schade zo uitgebreid mogelijk aantonen en onderbouwen. Hierbij kunt u o.a. denken aan het verzamelen van facturen voor medische behandelingen, uw salarisstroken als u in loondienst bent of uw boekhouding als u ondernemer bent. 

Vaste behandelaar

Vrijblijvend advies

Ervaren Advocaat

Afwikkeling dossier

De laatste fase in een letselschade zaak is de afwikkeling van uw dossier. Hiervoor moet er sprake zijn van herstel dan wel een medische eindsituatie. Een medische eindsituatie houdt in dat u nog niet hersteld bent, maar dat u uitbehandeld bent. U heeft dan alle mogelijke behandelingen ondergaan, maar bent helaas niet hersteld. De medisch adviseur van Bak Advocatuur denkt met u mee en stelt vast of er sprake is van een medische eindsituatie. De advocaat stelt dan een regelingsvoorstel op dat ter goedkeuring aan u wordt voorgelegd alvorens de advocaat dit voorlegt aan de tegenpartij. Om een maximale schadevergoeding te realiseren is het belangrijk dat u hierbij goed geadviseerd wordt! 

Vaste behandelaar

Vrijblijvend advies

Ervaren Advocaat

Wat klanten over
Bak Advocatuur zeggen

Letsel opgelopen? Bij ons ben je in goede handen

In een ogenblik kan een onverwacht ongeval je leven volledig ontwrichten. Dergelijke onvoorziene gebeurtenissen roepen een overvloed aan vragen op, zoals: ‘Hoe kan ik mijn leven weer op de rails krijgen?’, ‘Wie is er verantwoordelijk voor het ongeval?’ en ‘Welke vergoeding kan ik claimen en hoe pak ik dat aan?’.
Bij Bak Advocatuur begrijpen we dat deze vragen een gevoel van chaos en onzekerheid teweegbrengen. Daarom staan wij paraat om je te begeleiden en helderheid te scheppen in deze uitdagende periode.